Vad är THCa?

THC är en av de mest kända cannabinoiderna eftersom att den ansvarar för de psykoaktiva effekterna som uppstår vid konsumtion av cannabis, men visste du att cannabisväxten inte direkt producerar THC? Det kan vara förvånande för många cannabisanvändare att lära sig att många cannabisväxter innehåller mycket lite THC och mycket mer av något som kallas THCa.

Varför använda THCa?

Forskningen är fortfarande preliminär, men studier börjar redan visa att THCa, precis som andra cannabinoider, har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper, neuroprotektiva egenskaper och anti-emetiska egenskaper.

Vad är THCa, och hur är det relaterat till THC?

THCa är tetrahydrocannabinolsyra. Det är vad som kommer före THC eller tetrahydrocannabinol. För att THC ska bli psykoaktivt måste den värmas upp. När den värms upp ändras THCa faktiskt till THC för att ge växten sina psykoaktiva egenskaper. Processen kan ske långsamt när växten torkar eller när värme tillförs. Processen vid införande av värme är känd som dekarboxylering.

THCa ensamt kan inte få dig hög

Om du bara plockar av en blomma från plantan och äter den så är chanserna att du inte kommer känna några psykoaktiva effekter. Det finns en anledning till detta. Det beror på att när en person röker cannabis genom att tända eld på växten med en tändare så sker dekarboxylering på plats. Detta är också anledningen till att det är rekommenderat att baka cannabis på låg värme innan man gör det till ätbara produkter. Detta är för att försäkra att THC:n blir aktiverad så man får full effekt av sina ätbara produkter. När man torkar cannabis så förvandlas THCa till THC.

  • Välkomsterbjudande
  • På Nordic Oil välkomnar vi nya kunder med en nykundsrabatt på 12%!
  • Använd rabattkoden „12NORDIC"

Värme, ljus och hur THCa omvandlas till THC

THCa anses vara termiskt instabilt. Det betyder att det kommer att förändras när det uppstår värme. På grund av THCa:s instabilitet finns det några sätt det kan konverteras till THC.

  1. Solsken: THCa kan omvandlas till THC genom exponering av ljus och värme. Om en cannabisplanta sitter i direkt solljus under en längre tid, kommer dess THCA-föreningar långsamt att omvandlas till THC.
  2. Låt ligga i rumstemperatur: THCa konverterar även till THC när den lagras vid rumstemperatur under tillräckligt lång tid. I ett olivoljeextrakt omvandlas 22% av THCa till THC under 10 dagar vid 77 grader. Under samma förhållanden kommer 67% THCa i en etanolutvinning att omvandlas. Med tiden kan cannabis som lagras vid rumstemperatur med mycket liten ljusexponering omvandla 20% av dess THCa till THC.
  3. Rökning: Om torkad och härdad knopp utsätts för hög värme under en kort tid, som en tändsticka eller tändare skulle ge under rökning, ändras mycket av det befintliga THCa snabbt till THC. Men inte all THCa omvandlas till THC (rökning är inte den mest effektiva metoden för dekarboxylering).

Effekterna av THCa

Det finns fortfarande mycket forskning som behöver göras om effekterna av THCa i kroppen. Medan CBD också har antiinflammatoriska egenskaper, arbetar de via olika biologiska processer än THCa. Detta har orsakat vissa förespråkare att hävda THCa som det överlägsna antiinflammatoriska medlet, men tills mer forskning och studier gjorts är det säkert att säga att de båda är mycket kraftfulla men fungerar på olika sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *